Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΟΥ
 

Ερχόμενοι σε επαφή με το coaching, πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε πόσο δυναμική και άμεση παρέμβαση είναι για τα ζητήματα που σας απασχολούν. Αυτό που εντυπωσιάζει τους περισσότερους στην πρώτη τους επαφή με αυτό, είναι αρχικά η εστίασή του στο θετικό και στη συνέχεια η αποτελεσματικότητά που έχει σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων - από business, executive, προσωπικά αλλά και διαπροσωπικά ζητήματα- και μάλιστα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα αφού εξ αρχής εστιάζει στη λύση και στη δράση - στο "πως" δηλαδή κι όχι στο "γιατί.

Μεγαλώνοντας σε μια κουλτούρα που μας έχει μάθει να εστιάζουμε στα λάθη, στις αδυναμίες, στην αποτυχία και την παραμονή στη δυσφορία, το coaching έρχεται ως ανακούφιση να μας δείξει πως υπάρχει και ένας δεύτερος δρόμος - πολύ πιο εποικοδομητικός, Μας μαθαίνει αρχικά να εντοπίζουμε τις πεποιθήσεις που μας κρατούν στάσιμους σε μία θέση που δεν εξυπηρετεί εμάς ή το επαγγελματικό μας προφίλ, να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά μέσα από τεχνικές, ενώ παράλληλα μας ενδυναμώνει και μας διδάσκει μέσα από το ίδιο μας το βίωμα, ώστε να εκπαιδευτούμε στη διαχείριση αρνητικών σκέψεων, αλλά και αλλαγών στην επαγγελματική ή την προσωπική μας ζωή, με σκοπό να ενισχύσουμε τον εαυτό και την κινητοποίησή μας για να επιτύχουμε στους τομείς που αναζητοάμε βελτίωση.


Με σημείο αναφοράς τα παραπάνω ακολουθώ μία συνθετική προσέγγιση coaching με στοιχεία τόσο της συμβουλευτικής, της θετικής και οργανωσιακής ψυχολογίας, όσο και της ψυχοθεραπείας τα οποία με διευκολύνουν να προσαρμόζομαι εύκολα στις ανάγκες κάθε coachee (πελάτης στην coaching συνεργασία), ώστε να επιτύχουμε μαζί τις αλλαγές και τους στόχους που θέλει να φέρει στην επιχείρηση, την καριέρα ή την προσωπική του ζωή μέσα από ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα coaching παρέμβασης 10-15 εβδομάδων.


Coaching προσέγγιση με εστίαση στη λύση

Γιατί η αλλαγή θέσης, μας προσφέρει νέα οπτική και όταν από τη θέση "του προβλήματος", καθόμαστε σε αυτή της "λύσης" ή των "πιθανών εναλλακτικών", οι απαντήσεις, η δράση και η αλλαγή έρχονται πιο σύντομα. 

 

Coaching χρησιμοποιώντας εργαλεία της Οργανωσιακής Ψυχολογία

Γιατί η γνώση της και οι εξειδικευμένες τεχνικές εφαρμογής της είναι απαραίτητα εφόδια για την coaching παρέμβαση σε executive ή business επίπεδο.

Coaching προσέγγιση με βάση τον αξιακό άξονα

Γιατί αν οι επιλογές της ζωής σας, οι άνθρωποι που σας περιβάλλουν, οι στενοί συνεργάτες ή η ομάδα σας δεν συντονίζονται ή δεν συμμερίζονται την ίδια αξιακή βάση (με εσάς ή με αυτή της επιχείρησης), η σύγκρουση - εσωτερική ή εξωτερική- είναι αναπόφευκτη.

Coaching προσέγγιση με εστίαση στον στόχο

Γιατί χωρίς ένα στόχο, ένα όραμα για τον μελλοντικό εαυτό μας, χωρίς τα δομικά εκείνα στοιχεία που μας κινητοποιούν, θα μέναμε ακίνητοι στον χωροχρόνο. 

Coaching με βάση τις δυνάμεις του χαρακτήρα με χρήση ψυχομετρικών εργαλείων της θετικής Ψυχολογίας

 

Γιατί το εσωτερικό μας δυναμικό είναι αυτό που ανασύρουμε για την επίλυση προβλημάτων, τη διαχείριση συγκρούσεων, την προσπέραση εμποδίων. Όσο πιο καλά το γνωρίζουμε, όσο πιο βαθιά το ανακαλύπτουμε, τόσο πιο έτοιμοι αισθανόμαστε (και είμαστε) για κάθε νέα αλλαγή.


Προσωποκεντρική / μη-κατευθυντική προσέγγιση

Γιατί τις λύσεις για τα προβλήματά μας τις δίνουμε εμείς. Με βάση τη δική μας φιλοσοφία, το δικό μας δυναμικό, υποστηρικτικό πλαίσιο, αξιακό σύστημα χωρίς την κατεύθυνση -ή τη γνώμη- κάποιου "ειδικού", πάντα όμως σε ένα περιβάλλον που δυναμώνει με βάση την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια και την πλήρη δέσμευση των δύο μερών του.

Coaching με εστίαση στα θετικά
 

Γιατί θετικά στοιχεία όπως η συνεργασία, η ελπίδα, η ομαδικότητα, η ανάγκη εξέλιξης, η εύρεση λύσεων μας κινητοποιούν και μας βοηθούν να κινηθούμε προς τα εμπρός και να αναπτυχθούμε, σε αντιδιαστολή με στοιχεία όπως το άγχος, το στρες, ο πανικός που μας "μπλοκάρουν" και μας ακινητοποιούν από την προσπάθεια για οποιαδήποτε αλλαγή.

Συστημική/ Ολιστική προσέγγιση

Γιατί όλοι είμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος, που με κάποιο τρόπο το ένα επηρεάζει το άλλο. Δεν είμαστε μόνο υψηλόβαθμα στελέχη, υπάλληλοι, ή επιχειρηματίες, είμαστε γονείς, σύντροφοι, φίλοι. Οι περισσότερες πτυχές του εαυτού μας απλώνονται και σε άλλους τομείς, τομείς που συνδέονται και σχετίζονται άμεσα, άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο. Η αλλαγή στον επαγγελματικό τομέα, θα φέρει αλλαγή στον προσωπικό και αντίστροφα. Το πως, πόσο και πότε το καθορίζουν οι επιλογές μας.

 

Αποστολή μου σε κάθε νέα συνεργασία είναι να απαντήσω στο αίτημα του coachee, συνδυάζοντας την εμπειρία, τη συνεχή κατάρτιση, τη γνώση και τη δημιουργικότητά μου. Στόχος μου αποτελεί να εναρμονιστούν όλα μαζί με τις ανάγκες του πελάτη, να εργαστούμε ομαδικά με απόλυτη δέσμευση σε αυτό που κάνουμε, φροντίζοντας από πλευράς μου να παρέχω την υποστήριξη που χρειάζεται, μέχρις ότου έρθει η στιγμή που θα αναλάβει μόνος την πορεία του, χρησιμοποιώντας μακροπρόθεσμα όλα όσα κέρδισε από τη συνεργασία μας με βάση πάντα να παραμένει η αυτογνωσία, ώστε να διαχειρίζεται καλύτερα τόσο τον εαυτό του, όσο και τους γύρω του (οικογένεια, συνεργάτες, συναδέλφους, υφιστάμενους κτλ.) και κατά συνέπεια όλους τους τομείς της ζωής του.

 

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται 1:1 στο γραφείο μου ή στον επαγγελματικό χώρο του στελέχους (αν πρόκειται για executive, business ή leadership coaching), δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά, ενώ το περιεχόμενο των συζητήσεων μας προστατεύεται από το απόρρητο που διέπει το επάγγελμα των Coaches, Συμβούλων και Εποπτών σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα του οργανισμού AC (Assocciation for Coaching).