top of page

Workbook 
 

αναβλητικοτητα anavlitikotita coaching coach θεσσαλονικη ψυχολογος.png


Workbook Αναβλητικότητας

 

 • Μήπως δυσκολεύεσαι να ολοκληρώσεις εργασίες;

 • Ίσως πιάνεις τον εαυτό σου, να μην μπορείς καν να ξεκινήσεις;

 • Αισθάνεσαι πως η ημέρα ορίζει εσένα, κι όχι εσύ αυτή;

 • Παρατηρείς να βιώνεις έντονο άγχος για συγκεκριμένες εργασίες που αποφεύγεις να κάνεις;

 • Κάνεις πάρα πολλά πράγματα μέσα στην ημέρα σου, αλλά στο τέλος συνειδητοποιείς ότι έχεις αφήσεις ανολοκλήρωτα τα πιο σημαντικά; 

 • Χάνεσαι ανάμεσα σε όλα όσα έχεις να κάνεις και καταλήγεις είτε να μην κάνεις τίποτα, είτε να ξεκινάς με τη λάθος εργασία;

 • Παρατηρείς η αναβλητικότητά σου να σε οδηγεί σε όχι τόσο καλές επιλογές ή αποφάσεις;

 • Χάνεις ευκαιρίες επειδή καθυστερείς να δράσεις;

Αν βρίσκεις τον εαυτό σου σε κάποια από τα παραπάνω, πιθανόν η αναβλητικότητα να είναι ένα σημαντικό εμπόδιο που αντιμετωπίζεις καθημερινά - στη ζωή, αλλά και την εργασία σου. Η αναβλητικότητα είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και αφορά μία δυσκολία που όλοι αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας - άλλοι περισσότερο, κι άλλοι λιγότερο. 

Πώς θα σε βοηθήσει αυτό το workbook;

 1. Μαθαίνεις να αναγνωρίζεις τις αναβλητικές συμπεριφορές σου. Τον τρόπο που εκφράζονται, τις συνήθειες που συνιστούν και τις συνθήκες στις οποίες εμφανίζονται. 

 2. Αποκτάς επίγνωση των πεποιθήσεων (σκέψεων) εκείνων που σε οδηγούν να αναβάλλεις. Μαθαίνεις να αναγνωρίζεις ποιες συγκεκριμένες σκέψεις σε οδηγούν στην αναβλητικότητα. 

 3. Εκπαιδεύεσαι να μετατρέπεις τις μη βοηθητικές σκέψεις σου, σε πιο παραγωγικές μέσα από ένα ψυχοθεραπευτικό εργαλείο (της γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας), ώστε να μπορείς να ελέγχεις τον εαυτό σου καλύτερα και με εξάσκηση να μειώσεις τις αναβλητικές σου συμπεριφορές. 

 4. Εντοπίζεις τα διαφορετικά εμπόδια που βάζεις στον εαυτό σου και δημιουργείς εναλλακτικές λύσεις για το κάθε ένα. 

 5. Μαθαίνεις τεχνικές που σε βοηθούν να αξιοποιείς τα διαφορετικά επίπεδα ενέργειάς σου πιο αποτελεσματικά, ώστε να ενισχύσεις την εργασιακή σου απόδοση. 

 6. Σχεδιάζεις βήμα-βήμα το δικό σου εξατομικευμένο πλάνο μείωσης της αναβλητικότητάς σου στην εργασία και τη ζωή σου γενικότερα. 

 7. Μαθαίνεις να προσεγγίσεις την αναβλητικότητα ως δυσκολία συναισθηματικής διαχείρισης, κι όχι μόνο ως δυσκολία διαχείρισης του χρόνου σου. 

 8. Μέσα από τις βιωματικές ασκήσεις και τις ερωτήσεις αναστοχασμού που συμπληρώνεις στο workbook, αναπτύσσεις δεξιότητες, όπως η οριοθέτηση, η αυτορρύθμιση, η δημιουργικότητα, η εύρεση λύσεων, η κριτική σκέψη.  

Τί εργαλεία θα βρεις μέσα στο workbook;

 • Journalling. Ερωτήσεις παρατήρησης κι αναστοχασμού. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η αυτογνωσία σου και συλλέγεις πληροφορίες για να μειώσεις την αναβλητικότητά σου.

 • Case Studies. Πραγματικά παραδείγματα αναβλητικότητας στην καθημερινότητα και την εργασία με ερωτήσεις ανασκόπησης για να ενισχύσεις την εναλλακτική σου σκέψη.

 • Worksheet. Φύλλα εργασίας με αναλυτικά βήματα που στόχο έχουν την μείωση των αναβλητικών σου συνηθειών & την αύξηση της εργασιακής σου απόδοσης.

 • Ψυχοθεραπευτικά εργαλεία. Ένα ψυχοθεραπευτικό εργαλείο που θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις και να μετατρέπεις τις αρνητικές σκέψεις που σε κάνουν να αναβάλεις, σε πιο βοηθητικές.

 • Τεχνικές & ασκήσεις. Μια σειρά από τεχνικές, προτάσεις και ασκήσεις για να ενισχύσεις την κινητοποίησή σου και να υπερβείς όλα όσα σε εμποδίζουν να δρας άμεσα.

Ποια η διαφορά του e-book, από το workbook;

Σε ένα e-book μπορούμε να βρούμε ιδέες, λύσεις, προτάσεις ή ιστορίες ενός συγγραφέα, ο οποίος εστιάζει στο "ποιος" και το "τι". Σε ένα workbook θα βρούμε - εκτός από τα προαναφερθέντα -απαντήσεις στο "πως". Θα βρούμε οδηγούς επίλυσης προβλημάτων, ασκήσεις (βιωματικές και μη), εργαλεία και μοντέλα που μας προσκαλούν στη δράση κι όχι απλά στην ανάγνωση και τη θεωρητική επεξεργασία του ενδιαφερόμενου ζητήματος.

Editable PDF
 

Tο workbook είναι σχεδιασμένο σε pdf μορφή που μπορείς να επεξεργαστείς από οποιαδήποτε συσκευή (tablet ή Η/Υ) χωρίς να χρειάζεται να το εκτυπώσεις. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να εργαστείς σε αυτό όπου κι αν βρίσκεσαι και να το χρησιμοποιείς ξανά και ξανά σε βάθος χρόνου.

Απόκτησε το WORKBOOK: 

 

Για να αποκτήσεις το workbook συμπλήρωσε την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεις στο τέλος της σελίδας συμπληρώνοντας ως θέμα "Workbook αναβλητικότητας". Εντός 24 ωρών θα λάβεις ένα email με τα στοιχεία λογαριασμού για την αγορά του και τα επόμενα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις. Με την καταβολή του ποσού θα λάβεις άμεσα το workbook μαζί με τις οδηγίες για την καλύτερη αξιοποίησή του. 

Κόστος: 25€


 

bottom of page