top of page

e-book Διαχείρισης Χρόνου
 

διαχείριση χρόνου - αναβλητικότητα-coaching.png


e-book Διαχείρισης χρόνου

 

H αποτελεσματική διαχείριση χρόνου δεν είναι κάτι που συμβαίνει φυσικά - όπως, ίσως πολλοί αναμένουν. Κι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο βρίσκουμε δεκάδες βιβλία, εγχειρίδια και podcasts αφιερωμένα στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Παρόλο που η διαχείριση του χρόνου μας δεν είναι ταλέντο, αλλά δεξιότητα, συνδέεται εξαιρετικά με τον τρόπο που σκεφτόμαστε: για τον εαυτό μας, το πως λειτουργούν τα πράγματα, τι αναμένουν οι άλλοι εμάς και φυσικά τις αυτόματες αρνητικές μας πεποιθήσεις. Χαρακτηριστικά που άλλοτε μπορεί να λειτουργήσουν ευεργετικά στην προσπάθειά μας να διαχειριστούμε τον χρόνο μας, συχνά όμως, στέκονται εμπόδια.

Σε αυτό το e-book θα γνωρίσεις και θα συνδεθείς βιωματικά με επτά από τα πιο καθοριστικά στοιχεία στη διαχείριση του χρόνου σου - περιορισμός περισπασμών, αναβλητικότητα, τελειομανία, οριοθέτηση, προγραμματισμός, διεκδικητικότητα, προτεραιοποίηση- , στα οποία αφιερώνεται ένα ολόκληρο κεφάλαιο με πληροφορίες κι ασκήσεις ή εργαλεία για το καθένα, ενώ coaching και ψυχοθεραπευτικές τεχνικές θα σε καθοδηγήσουν βήμα-βήμα, να σχεδιάσεις τη δική σου μοναδική παρέμβαση για να βελτιώσεις την ανταπόκρισή σου σε κάθε ένα από αυτά θέτοντας μικρές δράσεις.

Πώς θα σε βοηθήσει αυτό το workbook;

1. Μαθαίνεις να αναγνωρίζεις τις συμπεριφορές και τις συνήθειες που σε βοηθούν να διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου, αλλά κι εκείνες που σαμποτάρουν την προσπάθειά σου.

2. Αποκτάς επίγνωση των πεποιθήσεων (σκέψεων) που σε οδηγούν να αναβάλλεις. Μαθαίνεις να αναγνωρίζεις ποιες συγκεκριμένες σκέψεις σε οδηγούν στην αναβλητικότητα

3. Εκπαιδεύεσαι να ελέγχεις τον εαυτό σου καλύτερα και με εξάσκηση να διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου πιο αποδοτικά.

4. Με την εξάσκησή σου σε αυτό, μειώνεις το άγχος που βιώνεις καθημερινά.

5. Καταφέρνεις με τον χρόνο να οριοθετείς ισορροπημένα μέσω coaching και ψυχολογικών εργαλείων, αποφεύγοντας να το κάνεις με παθητικό, επιθετικό ή παθητικό-επιθετικό τρόπο, όπως μπορείς να συνήθιζες στο παρελθόν.

6. Αναγνωρίζεις ό,τι σε αποσπά – ναι! Ακόμα κι αυτά που προς το παρόν δεν έχεις συνειδητοποιήσει- και δημιουργείς το δικό σου πλάνο αντιμετώπισης με τη βοήθεια ενός Worksheet.

7. Εκπαιδεύεσαι μέσω ασκήσεων να πετυχαίνεις την απόλυτη συγκέντρωση όταν εργάζεσαι σε κάτι σημαντικό για εσένα και να γνωρίζεις πως να το διεκδικείς ή επικοινωνείς στους γύρω σου.

8. Σχεδιάζεις βήμα-βήμα το δικό σου εξατομικευμένο πλάνο δράσεων και δεν κάνεις πια τυχαίες, χωρίς σκέψη ενέργειες που δεν βγάζουν πουθενά.

9. Προσεγγίζεις τη διαχείριση του χρόνου σου, κάνοντας αρχικά αλλαγές σε γνωστικό (Mindset) και συναισθηματικό επίπεδο και στην συνέχεια προχωράς στο συμπεριφορικό μέρος του ζητήματος.

10. Μαθαίνεις πως αν δεν αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου, δεν θα αλλάξεις τον τρόπο που τον διαχειρίζεσαι στον διαθέσιμο χρόνο που έχεις.

11. Μέσα από τις βιωματικές ασκήσεις και τις ερωτήσεις αναστοχασμού που συμπληρώνεις στο Workbook, αναπτύσσεις δεξιότητες, όπως η οριοθέτηση, η αυτορρύθμιση, η δημιουργικότητα, η εύρεση λύσεων, η κριτική σκέψη.  

Τί εργαλεία θα βρεις μέσα στο workbook;

  • Journalling. Ερωτήσεις (αυτό)παρατήρησης κι αναστοχασμού. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η αυτογνωσία σου και συλλέγεις πληροφορίες για να μειώσεις τις συμπεριφορές που σαμποτάρουν την προσπάθειά σου να διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου.

  • Case Studies. Πραγματικά παραδείγματα στην καθημερινότητα και την εργασία με ερωτήσεις ανασκόπησης για να ενισχύσεις την εναλλακτική σου σκέψη και να εντοπίσεις λύσεις και ιδέες κάνοντας «zoom out» από το δικό σου πρόβλημα. Ιδέες που μπορεί να εφαρμόσεις στη δική σου προσπάθεια στην συνέχεια.

  • Worksheet. Φύλλα εργασίας με αναλυτικά βήματα που στόχο έχουν την αναγνώριση, τη μείωση συνηθειών που σε σαμποτάρουν & την αύξηση της εργασιακής σου απόδοσης, αλλά και της προσωπικής σου ικανοποίησης.

  • Τεχνικές & ασκήσεις. Μια σειρά από τεχνικές, προτάσεις και ασκήσεις για να ενισχύσεις κάθε μία από 7 δεξιότητες που αναφέρονται μέσα στο Workbook και να υπερβείς όλα όσα σε εμποδίζουν να δρας άμεσα, μα κυρίως, αποτελεσματικά.

Editable PDF
 

Tο workbook είναι σχεδιασμένο σε pdf μορφή που μπορείς να επεξεργαστείς από οποιαδήποτε συσκευή (tablet ή Η/Υ) χωρίς να χρειάζεται να το εκτυπώσεις. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να εργαστείς σε αυτό όπου κι αν βρίσκεσαι και να το χρησιμοποιείς ξανά και ξανά σε βάθος χρόνου.

Απόκτησε το WORKBOOK: 

 

Για να αποκτήσεις το workbook συμπλήρωσε την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεις στο τέλος της σελίδας συμπληρώνοντας ως θέμα "ebook Διαχείρισης Χρόνου". Εντός 24 ωρών θα λάβεις ένα email με τα στοιχεία λογαριασμού για την αγορά του και όσα θα λάβεις μαζί με αυτό. Με την καταβολή του ποσού θα λάβεις άμεσα το ebook μαζί με τις οδηγίες για την καλύτερη αξιοποίησή του. 

Κόστος: 37€


 

bottom of page