top of page
9-12-22.png

Σκοπός webinar
 

Στην εποχή της υπέρ-πληροφόρησης το να αναζητήσουμε με ένα κλικ τα «τεχνικά» χαρακτηριστικά μίας επιτυχημένης παρουσίασης του εαυτού μας ή ενός μηνύματος είναι το μόνο εύκολο. Τί συμβαίνει , λοιπόν, σε όλους εκείνους που ενώ γνωρίζουν, έχουν διαβάσει ή έχουν εκπαιδευτεί στις τεχνικές του δημόσιου λόγου, εξακολουθούν να δυσκολεύονται όταν ανεβαίνουν στο βήμα, χρειάζεται να εκτεθούν ή να παρουσιάσουν τις ιδέες ή τον εαυτό τους;

Στο παρόν webinar θα επεξεργαστούμε τον δημόσιο λόγο στον πυρήνα του, αναλύοντας τα βασικά κλειδιά που χρειάζεται να κατακτήσουμε πριν περάσουμε στα πιο τεχνικά δομικά του στοιχεία. Στόχος του σεμιναρίου είναι να καταφέρει κάθε συμμετέχων να γνωρίσει τις σκέψεις που τον σαμποτάρουν αλλά και τις τεχνικές που θα τον βοηθήσουν να τις αντιμετωπίσει. 


Έχοντας συζητήσει στο 1ο μέρος του κύκλου σεμιναρίων "Public speaking χωρίς φόβο" τα ζητήματα της αλλαγής οπτικής, εστίασης και αποδοχής μπαίνουμε στο 2ο μέρος, στο οποίο θα επεξεργαστούμε τον φόβο του απροσδόκητου, πως μας επηρεάζει, τί είναι στον έλεγχό μας αλλά και τι εργαλεία ή τεχνικές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη διαχείρισή του.
 

Σε ποιους απευθύνεται

·  Σε στελέχη επιχειρήσεων κι εργαζομένους που αναλαμβάνουν παρουσιάσεις και project

·  Σε υπεύθυνους Δημοσίων Σχέσεων & πωλητές

·  Σε όσους βρίσκονται σε διαδικασία εύρεσης εργασίας κι αναζητούν να βελτιώσουν τον τρόπο που παρουσιάζουν τον εαυτό τους

·  Σε εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων που έχουν επαφή με κοινό, την εξυπηρέτηση πελατών, όπως επίσης κι όσων η ανάλυση και η ανάπτυξη των ιδεών, των προϊόντων και των υπηρεσιών τους αποτελεί καθημερινή ενασχόληση.

·  Σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο νιώθει ότι δυσκολεύεται να εκτεθεί μπροστά σε τρίτους κι επιθυμεί να βελτιώσει τον τρόπο ομιλίας του μπροστά σε κόσμο.
 

Τα 4 μέρη του κύκλου των διαδικτυακών σεμιναρίων public speaking:

Κάθε σεμινάριο θα αποτελεί μνεία σε μία αρνητική σκέψη που σαμποτάρει την απόδοσή μας. Μερικές από αυτές που θα εξετάσουμε είναι οι παρακάτω:

1. Θα τα χάσω από το άγχος.​

2. Θα με βαρεθούν - Δεν είμαι αρκετά ενδιαφέρων/ουσα.

3. Θα ξεχάσω τα λόγια μου.

4. Θα καταλάβουν ότι τρέμω.

5. Κι αν με ρωτήσουν κάτι που δεν ξέρω;

6. Κι αν κάποιος είναι επιθετικός επειδή διαφωνεί μαζί μου;

7. Θα μιλάω πολύ γρήγορα και δεν θα καταλάβουν τίποτα. 

8. Έχω προετοιμαστεί αρκετά;

Μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα που θα συζητήσουμε:

·  Αυτογνωσία

·  Πώς η αλλαγή οπτικής με βοηθά να διαχειριστώ το άγχος μου και με ποιους άλλους τρόπους μπορώ να το καταφέρω;

·  Πώς διαχειρίζομαι ερωτήσεις που δεν γνωρίζω;

·  Πώς μπορώ να εξασκήσω τη δεξιότητα του αυτοσχεδιασμού;

·  Τεχνικές εξάσκησης του δημόσιου λόγου.

·   Πώς βάζω όρια σε ένα όχι τόσο φιλικό κοινό;

Εισηγήτρια

Η Σπαθάρη Μαίρη είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μετεκπαίδευση στο Human Resources Management & Organizational Analysis, την οργανωσιακή ψυχολογία και το coaching προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Η εξειδίκευσή της αφορά τη διαχείριση επαγγελματικών και προσωπικών κρίσεων και μεταβάσεων, τη βελτιστοποίηση εργασιακών και διαπροσωπικών skills, την αυτοβελτίωση, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, τη διαχείριση άγχους και burn out, διαπροσωπικών σχέσεων και συγκρούσεων, την επίτευξη στόχων και τον επαναπροσδιορισμό καριέρας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μικρομεσαίες ελληνικές εταιρείες, όσο και πολυεθνικές σε θέσεις Manager σε τμήματα marketing και accounting πελατών με σχεδόν 10ετή εμπειρία, ενώ τελευταία διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη προσφέροντας coaching υπηρεσίες τόσο σε ιδιώτες, όσο και σε επιχειρηματίες ή επιχειρήσεις. 


Διάρκεια webinar

To πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα
Zoom την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ. με διάρκεια 1 ώρα.

Κόστος 

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 25€.

Συμμετοχή 

Η συμμετοχή στο webinar είναι περιορισμένη αριθμητικά λόγω του διαδραστικού χαρακτήρα του διαδικτυακού σεμιναρίου. Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δεσμεύσετε τη θέση σας εγκαίρως, να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας με θέμα "Σεμινάριο Part 2" με ένα κλικ στο κουμπί "Εγγραφή" παρακάτω που σας μεταφέρει στη φόρμα επικοινωνίας Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων που απαιτείται το σεμινάριο δεν θα πραγματοποιηθεί.

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης. 

Σημείωση: 
Το σεμινάριο έχετε δυνατότητα να το παρακολούθησε είτε έχετε παρακολουθήσει το πρώτο μέρος, είτε όχι καθώς κάθε part του διαδικτυακού σεμιναρίου αποτελεί αυτοτελές webinar.

bottom of page