website banner.png

Σκοπός webinar

Σκοπός του webinar είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν πώς η διατροφή συνδέεται πρώτα με αυτό που νιώθουν και σκέφτονται για τον εαυτό και τη ζωή τους και μετά με το αίσθημα της πείνας. Μέσα από αυτό το διαδραστικό webinar κάθε συμμετέχων θα αποκτήσει τις πρώτες απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τις διατροφικές του συνήθειες και τρόπους για να ξεπεράσει εμπόδια όπως η αναβλητικότητα, αλλά και να θέσει την πρώτη μικρή δράση προκειμένου να φτάσει πιο κοντά στον διατροφικό του στόχο.

Σε ποιους απευθύνεται
 

Το online σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους τους απασχολεί το ζήτημα της διατροφής γενικά αλλά και ειδικά τώρα στην καραντίνα. Σε όσους θέλουν να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες, αλλά και τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους. Σε όσους αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν το πως διαχειρίζονται αυτό τους τον στόχο, το πως βλέπουν το σώμα τους και θέλουν να ανακαλύψουν το πρώτο βήμα που θα τους πάει λίγο παρακάτω.

Ζητήματα που συνήθως μας προκαλούν δυσφορία & θα αποτελέσουν σημαντικά σημεία του webinar

 • Αυτο-εικόνα & χαμηλή αυτοπεποίθηση

 • Αναβλητικότητα σε σχέση με στόχους (π.χ. απώλεια βάρους, άσκηση, φροντίδα εαυτού) & πώς να την ξεπεράσεις

 • Χαμηλή κινητοποίηση

 • Φόβος αποτυχίας

 • Δυσκολία στην ανάληψη πρωτοβουλιών

 • Συναισθηματική πείνα

 • Μη παραγωγικές - αρνητικές σκέψεις που εμποδίζουν την επιτυχία

 • Αφομοίωση από το πρόβλημα 

 • Αναπλήρωση συναισθηματικών κενών μέσω του φαγητού

 • Διατροφή στην καραντίνα και εμπόδια καθημερινότητας

Διάρκεια webinar

To πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 9μ.μ..

Τι θα συζητήσουμε

 1.  Τί σχέση έχει η ψυχολογία με τη διατροφή;

 2. Πώς σε βοηθά ένας food και πώς ένας life coach;

 3. Τα εμπόδια που συναντάμε καθημερινά στην επίτευξη του διατροφικού μας στόχου και τρόποι να τα ξεπεράσουμε

 4. Τα προβλήματα που δεν λύνει από μόνη της η διατροφή

 5. Τί είναι αυτό που εμποδίζει την προσπάθειά σας;

 6. Πώς ο τρόπος που βλέπετε τον εαυτό σας καθορίζει τη σχέση σας με το σώμα σας και το φαγητό;

 7. Μύθοι για την υγιή εικόνα του σώματος και το πως αισθανόμαστε για αυτό

 8. Σχέση εαυτού με αποτυχία

 9. Μη παραγωγικές σκέψεις που σαμποτάρουν την προσπάθειά σας και τρόποι να τις αντιμετωπίσετε

 10.  Ψυχολογία, αυτό-εικόνα, διατροφή και καραντίνα! – όλα όσα σας απασχολούν

 11. Πώς το coaching θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα εμπόδια;

 12. Q&A ερωτήσεις και συζήτηση πάνω στις απορίες σας.

Εισηγήτριες

Η Σπαθάρη Μαίρη είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μετεκπαίδευση στο Human Resources Management & Organizational Analysis, την οργανωσιακή ψυχολογία και το coaching προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Η εξειδίκευσή της αφορά τη διαχείριση επαγγελματικών και προσωπικών κρίσεων και μεταβάσεων, τη βελτιστοποίηση εργασιακών και διαπροσωπικών skills, την αυτοβελτίωση, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, τη διαχείριση άγχους, διαπροσωπικών σχέσεων και συγκρούσεων, την επίτευξη στόχων και τον επαναπροσδιορισμό καριέρας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μικρομεσαίες ελληνικές εταιρείες, όσο και πολυεθνικές σε θέσεις Manager σε τμήματα marketing και accounting πελατών με σχεδόν 10ετή εμπειρία, ενώ τελευταία διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη προσφέροντας coaching υπηρεσίες τόσο σε ιδιώτες, όσο και σε επιχειρηματίες. 

Η Μαυροπούλου Φωτεινή είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος ΑΤΕΙ Κρήτης με ειδίκευση στην παχυσαρκία. Η πολυετής εμπειρία της στο χώρο τόσο της επιστήμης της διατροφής, όσο και οι εμπειρικές της γνώσεις στο κομμάτι του marketing and social media κατάφεραν να την αναδείξουν και στον χώρο αυτό με μεγάλη επιτυχία. Το πάντρεμα αυτών των δύο έφεραν και το σημερινό αποτέλεσμα. Στόχος της, είναι να αναδείξει μέσα από τη δουλειά της, τους τρόπους αλλαγής διατροφικών συνηθειών αλλά και διατήρηση αυτών στην καθημερινή μας ζωή. Αυτά όλα λαμβάνουν χώρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και φυσικά παρέχονται και με on line υπηρεσίες.

Κόστος 

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 30€ με δυνατότητα καταβολής του ποσού έως τις 22 Νοεμβρίου για την έγκαιρη κράτηση θέσης λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας.

Συμμετοχή 

Η συμμετοχή στο webinar είναι περιορισμένη αριθμητικά λόγω διαδραστικότητας, για αυτό καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δεσμεύσουν τη θέση τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους κάνοντας κλικ στο κουμπί "Εγγραφή" παρακάτω.